Een Perilex aansluiting is een speciaal soort elektrische aansluiting die vaak wordt gebruikt voor apparatuur die veel vermogen vraagt, zoals een elektrisch fornuis, inductiekookplaat of een krachtige elektrische oven. Dankzij de Perilex stekker en het Perilex stopcontact kun je veilig apparatuur gebruiken die meer stroom nodig heeft dan een standaard stopcontact kan leveren.
Belangrijk om te onthouden is dat je niet zomaar zelf een Perilex aansluiting kunt installeren. Aangezien het werken met hoog vermogen extra risico’s met zich meebrengt, zoals het risico op kortsluiting en brand, raden wij bij Brams Installaties sterk aan om een gecertificeerde elektricien in te schakelen voor de installatie.
Dit is slechts een korte introductie van wat een Perilex aansluiting inhoudt. Wij bij Brams Installaties staan klaar om jou te ondersteunen bij al je installatiebehoeften, van het verstrekken van informatie tot aan de installatie van de Perilex aansluiting zelf. We zorgen voor een veilige en betrouwbare installatie, zodat jij zorgeloos kan genieten van je nieuwe apparaat.
Wat is een perilex aansluiting?
Als we bij Brams Installaties praten over een perilex aansluiting, dan draait het allemaal om het op juiste en veilige wijze aansluiten van elektrische systemen. Technisch gezien is een perilex aansluiting een apart systeem dat ontworpen is om grotere hoeveelheden elektriciteit te verdelen. In de praktijk zie je dit soort aansluitingen vaak terug bij apparatuur die meer stroom nodig heeft, zoals elektrische kookplaten en bepaalde industriële apparaten.
Waarom een perilex aansluiting?
Het voornaamste voordeel van een perilex aansluiting is de grotere hoeveelheid beschikbare stroom. Met een normale aansluiting kun je tot 3000 watt aan elektriciteit leveren, maar een perilex systeem brengt dat cijfer tot wel 7300 watt. Verder zorgt dit systeem ervoor dat zware apparatuur veilig aangesloten kan worden. Dankzij de robuuste constructie van de perilex stekker en het slimme ontwerp van het systeem erachter, heb je minder kans op kortsluiting of andere elektrische fouten.
Neem gerust contact op met ons voor een offerte op maat voor jouw perilex aansluiting.
Hoe werkt de installatie van een perilex aansluiting?
De installatie van een perilex aansluiting kan ingewikkeld zijn en vereist de juiste kennis en ervaring om veilig te kunnen uitvoeren. Vandaar dat wij van Brams Installaties deze taak graag op ons nemen. We zorgen voor een correcte plaatsing van de stekkerdoos, trekken de benodigde bekabeling door en sluiten alle componenten op de juiste manier op elkaar aan.
Interesse in meer informatie over onze specialiteit op het gebied van schakelaars & bekabeling? Klik dan op deze link!
Onderhoud en veiligheid van perilex aansluitingen
Na installatie van een perilex systeem, is het verstandig om deze regelmatig te controleren op mogelijke gebreken. Bij Brams Installaties bieden we ook onderhoud voor jouw perilex systeem om zeker te weten dat alles veilig blijft functioneren.
Voor meer informatie over dit topic, bekijk onze informatie over elektra onderhoud op onze website.
Alternatieven voor perilex aansluiting
Perilex aansluitingen zijn ideaal voor zware apparatuur, maar wat als je een iets minder zwaar apparaat hebt en toch een soepelere energietoevoer nodig hebt? Bij Brams Installaties kunnen we ook andere oplossingen bieden, zoals speciale stroomgroepen of aangepaste schakelaars.
Wil je ons assortiment aan verlichting of mogelijkheden voor elektra renovatie bekijken? Bezoek dan onze website.
Klaar om de volgende stap te zetten voor jouw perilex aansluiting of andere elektrische vereisten? Bel ons dan op 085 21 21 712 of stuur een mail naar info@bramsinstallaties.nl en we helpen je graag verder.
Offerte op maat?
Interesse in onze diensten? Vraag nu een vrijblijvende offerte aan →
Meest gestelde vragen
1. Wat is een perilex aansluiting precies?
Wij bij Brams Installaties begrijpen dat dit een veelgestelde vraag is. Een perilex aansluiting is voornamelijk bedoeld voor krachtstroomapparatuur zoals kookplaten en ovens in keukens. Het is een elektrische aansluiting met een hoger vermogen dan een standaard aansluiting. Hiermee kan stroom van twee verschillende groepen in je meterkast gecombineerd worden, waardoor apparaten kunnen werken die meer stroom nodig hebben dan een standaard aansluiting kan leveren.
2. Hoe installeer je een perilex stekker?
Het installeren van een perilex stekker kan complex zijn en vragen om specifieke kennis en ervaring. Bij Brams Installaties hebben we meer dan 10 jaar ervaring met de installatie van perilex aansluitingen. We adviseren je om dit door een professional te laten doen om veiligheidsrisico’s te voorkomen. Het installatieproces varieert, afhankelijk van de specifieke kookplaat of oven waarvoor de aansluiting vereist is.
3. Hulp nodig bij het aansluiten van een perilex stopcontact?
Als je hulp nodig hebt bij het aansluiten van een perilex stopcontact, dan staan wij van Brams Installaties altijd voor je klaar. Ons gecertificeerde team weet precies hoe ze dit veilig en correct moeten doen. We bieden onze diensten door heel Nederland en we komen vrijblijvend langs voor een offerte.
4. Wat betekenen de kleuren van de draden in een perilex stekker?
In een perilex stekker draden zijn er meestal vijf kleuren te onderscheiden: blauw, bruin, zwart, grijs en groen/geel. De kleuren staan voor verschillende functies van de draden, zoals de aarde, fase en nuldraad. Het is van cruciaal belang om ze correct aan te sluiten, omdat een verkeerde aansluiting kan leiden tot ernstige veiligheidsproblemen. Ons team bij Brams Installaties zorgt ervoor dat al deze draden juist worden aangesloten.
5. Kun je zelf een perilex aansluiting maken?
Hoewel het technisch gezien mogelijk is om zelf een perilex aansluiting te maken, raden we je sterk af om dit te doen zonder de juiste kennis en ervaring. Het foutief aansluiten kan leiden tot gevaarlijke situaties zoals kortsluiting of brand. Brams Installaties heeft een team van ervaren professionals die dit veilig en correct voor je kunnen doen. We bieden een gratis offerte en werken altijd met hoge kwaliteitsstandaarden.